De voordelen van bruiswater drinken

Hoewel bruiswater al tientallen jaren bestaat, is het de laatste jaren steeds populairder geworden. Ondanks het feit dat bruiswater steeds populairder wordt, vragen veel mensen zich af of het drinken ervan gezondheidsvoordelen heeft. Gelukkig zijn wij hier om je een volledige analyse te geven van de voordelen van bruisend water:

Beter voor je gezondheid dan frisdrank

Bruiswater is om een aantal redenen gezonder dan frisdrank. Ten eerste bevat bruiswater geen calorieën of suiker. Als je gewoon van bubbels in je drankje houdt, is bruiswater je bondgenoot zonder de extra calorieën van frisdrank. Sommige mensen denken dat koolzuur het tandglazuur aantast, maar dat is niet het geval. Het is de suiker in dranken die je tandglazuur kan aantasten.

Blijf beter gehydrateerd gedurende de dag

Dit lijkt misschien vrij voor de hand liggend, maar het is het vermelden waard. Het drinken van bruiswater kan je helpen om beter gehydrateerd te blijven gedurende de dag. Veel mensen vinden dat bruiswater beter smaakt en makkelijker te drinken is dan kraanwater of bronwater. Bruiswater heeft echter dezelfde gezondheidsvoordelen als bronwater, in die zin dat het je lichaam gehydrateerd houdt. Doordat het menselijk lichaam voor 60% uit water bestaat, is het essentieel dat je de hele dag door gehydrateerd blijft. Door bruiswater te drinken, is de kans groter dat je de hele dag gehydrateerd blijft.

Hydratatie kan je helpen om op je best te presteren, zowel fysiek als mentaal. Goede hydratatie kan de oxidatieve stress verminderen die optreedt tijdens het trainen. Zelfs de kleinste dehydratatie kan een impact hebben op je gezondheid.

 

Spijsvertering verbeteren

Bruiswater is ook voordelig omdat het de spijsvertering kan verbeteren. Het doet dit door je slikvermogen te verbeteren. Uit een onderzoek bleek dat bruiswater meer dan andere dranken de zenuwen stimuleerde die nodig zijn om te eten. Uit een ander onderzoek bleek dat de meerderheid van de deelnemers die de behoefte hadden om hun keel te schrapen, de grootste opluchting vonden in het drinken van bruiswater.

Gewicht verliezen

Misschien wel het belangrijkste gezondheidsvoordeel van bruiswater is dat het je kan helpen gewicht te verliezen. Onderzoek toont aan dat bruiswater ervoor zorgt dat voedsel langer in je maag blijft, waardoor je je voller voelt. Hoe voller je je voelt, hoe minder je de behoefte hebt om te eten.