NL FR
0

Is bruiswater even goed voor je vochtbalans als gewoon water?

Sommige mensen denken dat bruiswater minder goed is voor de vochtbalans dan gewoon water. Ze denken dat door de bubbels het bruiswater de vochtbalans minder goed op peil kan houden. Dat is niet correct. Bruiswater is net als gewoon water; het is gewoon leuker en inspirerender om zo je dagelijkse portie water te drinken.

Bruiswater (koolzuurhoudend water) met fruitsmaak is bovendien een goed en gezond alternatief voor frisdrank omdat er geen calorieën en geen toegevoegde suikers in zitten. Het grootste verschil tussen bruiswater en gewoon water zijn de bubbels. Hoe je lichaam het water gebruikt en erop reageert is exact hetzelfde.

Bruiswater heeft toegevoegd koolzuur en dat geeft het leuke, gekende bubbeleffect waar bruiswater om bekend staat.

Bruiswater voor de vochtbalans

Er is in het verleden onderzoek gedaan naar hoe water en bruiswater kunnen bijdragen aan de vochtbalans. Daarbij werd ook gekeken naar andere dranken, zoals frisdrank, sap, koffie en melk, en werd hun vochtbalans getest. Natuurlijk werd geconstateerd dat plat water en bruiswater beide evenveel bijdroegen aan de vochtbalans, de verschillen waren minimaal.

Dit onderzoek wees uit dat plat water en bruiswater even nuttig waren voor de vochtbalans. Er kon geen winnaar worden aangewezen. Dat komt omdat ze hetzelfde basisingrediënt bevatten: gewoon water.

Verschillen met bruiswater

Het koolzuur in bruiswater heeft weinig effect op het lichaam voor wat de spijsvertering betreft. Het bleek echter dat het lichaam er iets langer over doet om de vloeistof vanuit de maag naar de dunne darm over te brengen na het drinken van bruiswater. Dit kan van invloed zijn op hoe het water door het lichaam wordt opgenomen.

Het verschil tussen plat water en bruiswater

Het koolzuur in bruiswater heeft weinig effect op het lichaam voor wat de spijsvertering betreft. Het bleek echter dat het lichaam er iets langer over doet om de vloeistof vanuit de maag naar de dunne darm over te brengen na het drinken van bruiswater. Dit kan van invloed zijn op hoe het water door het lichaam wordt opgenomen.

Plat water wordt sneller geabsorbeerd dan bruiswater, maar eenmaal geabsorbeerd zijn de effecten en voordelen exact dezelfde. Bruiswater is ook een goed alternatief voor wie kraanwater niet spannend genoeg vindt.

Je kunt ook een beetje sap toevoegen aan bruiswater als je een smaakje aan je water wilt toevoegen. Je krijgt dan een verfrissende drank met weinig calorieën. Op die manier grijp je minder snel naar suikerhoudende frisdranken. Het enige moment dat je het waarschijnlijk beter bij plat water kunt houden, is tijdens het sporten.

Overstappen naar koolzuurhoudend water

Als je ook maar moeilijk aan je acht glazen water per dag komt, kan het een goed idee zijn om over te stappen naar koolzuurhoudend water. Sommige mensen vinden dat zelfs een meer natuurlijke manier van water drinken, die bovendien veel vlotter wegdrinkt.

Een andere reden om over te stappen is als je verslaafd bent aan frisdrank en je een betere manier zoekt om meer water in je systeem te krijgen. Natuurlijk gezoet koolzuurhoudend water is een uitstekende manier om van suikerhoudende frisdrank af te stappen en met een gezonder alternatief te starten. Je kunt bovendien kiezen uit een heleboel smaken, zodat je frisdrank steeds minder zult missen.

Hoe krijg je koolzuurhoudend water?

Je zult er snel achter komen dat het kopen van kratten en flessen koolzuurhoudend water in de winkel al snel een dure aangelegenheid zal worden, waardoor je supermarktrekening hoger wordt dan je gewend was. Sommige mensen drinken vanwege de kosten zelfs liever kraanwater dan koolzuurhoudend water. Er is echter een oplossing!

SodaStream is een gemakkelijke en betaalbare oplossing voor dit probleem. Met een druk op de knop leid je je platte water door een CO2-fles die er snel en gemakkelijk bruiswater van maakt. Zo krijg je van die leuke bubbels in je water en breng je het tot leven.

Er is een ruim aanbod aan natuurlijke bruiswatersmaken waaruit je kunt kiezen om je water die smakelijke kick te geven waar je zo van houdt. Je zult merken dat je frisdrank lang niet zo erg zult missen als je dacht. En je zult je beter in je vel voelen omdat je je lichaam het vocht geeft dat het dagelijks nodig heeft.

Met SodaStream houd je je vochtbalans op peil zonder diep in de buidel te tasten en zonder dat je koolzuur hoeft af te zweren wanneer je dorst hebt maar geen zin in plat water.