NL FR
0

Samen kunnen we het verschil maken

Gedurende het lezen van deze pagina worden er wereldwijd opnieuw 5 miljoen plastic flessen voor eenmalig gebruik verkocht. 

Hergebruiken is maar een deel van de oplossing. Als we niets doen, is er tegen 2050, qua gewicht, meer plastic afval in de zee dan vis.

 

De levensduur van plastic


Van al het plastic dat er is geproduceerd, is slechts 9% ooit hergebruikt, 12% verbrand en is 79% in de natuur of op vuilnisbelten terechtgekomen. Omdat plastic bedoeld is voor langdurig gebruik blijft dit nog jaren bestaan in een of andere vorm.

the lifecycle of plastic


 

Samen maken we het verschil: de SodaStream-belofte


Iets kleins zoals zelf thuis bruisend water maken kan al een verschil maken. Rond 2025 kan SodaStream wereldwijd wel 67 miljard plastic flessen voor eenmalig gebruik bespaard hebben.

Dat begint met onze herbruikbare fles. Elke SodaStream-fles draagt bij aan het besparen van duizenden plastic flessen voor eenmalig gebruik en zorgt ervoor dat onze planeet gezonder en schoner wordt voor iedereen.

Every SodaStream bottle stops 3,070 single-use disposable bottles from ending up in landfills, oceans, and forests

 

Samen maken we het verschil: jouw impact


De grootste impact heb je echter zelf. Alleen al in 2017-18 voorkwamen SodaStreamers over de hele wereld dat 6,3 miljard plastic flessen voor eenmalig gebruik en blikjes in het milieu belandden. Bedankt Streamers!

In 2017-18, SodaStreamers stopped over 6.3 billion plastic bottles from polluting our environment

 

De strijd tegen plastic afval zit in het DNA van SodaStream


Je bruiswatertoestel maakt het mogelijk om je verbruik van plastic flessen voor eenmalig gebruikt drastisch te verminderen, om meer te drinken en om gezonder te leven op een schonere planeet.

Onze aarde heeft minder afval en meer bruis nodig!


SodaStream PET carbonating bottles are reusable for 3 years


Hebruikbare flessen van SodaStream kunnen 3 jaar lang worden gebruikt. Elk exemplaar helpt bij het verminderen van wel duizenden plastic flessen voor eenmalig gebruik. 

Met de My Only Bottle kun je je water bruisend maken en overal mee naartoe nemen. Bescherm de planeet terwijl je onderweg bent!

Bescherm de planeet terwijl je onderweg bent!Maar dat is nog niet alles.

De koolzuurcilinders dragen bij aan het verminderen van schadelijk afval. Elke cyclus wordt je lege cilinder gereinigd, gecontroleerd en gevuld met CO2.

Meer weten over de koolzuurcilinders van SodaStream

 

Wat zo leuk is aan het verminderen van plastic afval: je hoeft je favoriete bruisende drank niet te missen.

Dankzij de smaken en eindeloze mogelijkheden, kun je met SodaStream gehydrateerd blijven op een manier die beter is voor jezelf en voor de planeet.

 

 


Heb je al een SodaStream en wil je meer doen?


Begin klein door een ding uit onderstaande afbeelding te kiezen en een maand lang over te stappen op een herbruikbaar alternatief.


4 biggest single-use plastic pollutants