SodaStream – Productbeoordelingsbeleid

1. Inleiding

SodaStream moedigt haar klanten aan om oprechte feedback te geven over hun SodaStream-productaankopen.

Dit beleid beschrijft hoe klanten beoordelingen van de producten van SodaStream kunnen indienen via de SodaStream-website (sodastream.be/nl) en hoe we deze beoordelingen verifiëren en modereren. Dit beleid is echter niet van toepassing op productrecensies die niet via de SodaStream-website zijn ingediend (bijvoorbeeld recensies die zijn gemaakt via derden zoals Google, Amazon of Facebook, die mogelijk hun eigen recensiebeleid hebben).

2. Hoe u beoordelingen van onze producten kunt indienen

Als u een product koopt via de SodaStream-website, ontvangt u een e-mail naar het e-mailadres dat u bij uw online bestelling hebt gebruikt, waarin u om feedback over uw product wordt gevraagd. Deze e-mail bevat een link waarmee u een beoordeling van uw product kunt indienen via de SodaStream-website. Recensies die op deze manier worden ingediend, worden op de SodaStream-website getagd als 'Geverifieerde kopers'-recensies, omdat we kunnen verifiëren dat de recensie afkomstig is van iemand die ons product heeft gekocht.

Als u uw SodaStream-product ergens anders dan de SodaStream-website heeft gekocht, kunt u nog steeds een recensie indienen via de 'schrijf een recensie'-functie op de SodaStream-website. Als onderdeel van het op deze manier indienen van een beoordeling, ontvangt u een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. E mailbevestiging bewijst dat de recensie door een echt persoon is geschreven en niet door een bot is gegenereerd. Recensies die op deze manier worden ingediend, worden niet getagd als beoordelingen van'Geverifieerde kopers', maar als 'Geverifieerde beoordelaars'recensies.

Wanneer u een recensie indient, moet u bepaalde informatie verstrekken, waaronder uw naam, e-mailadres, titel, een 'sterrenbeoordeling' op vijf en uw opmerking/feedback over het product. Uw gegevens worden behandeld volgens onze privacy beleid https://sodastream.be/pages/legale-termen. Als uw recensie wordt gepubliceerd, worden alleen uw voornaam, laatste initiaal, sterbeoordeling en commentaar/feedback weergegeven op de SodaStream-website (d.w.z. uw volledige naam en e-mailadres worden niet gepubliceerd).

3. Hoe modereren we online recensies voor publicatie?

Beoordelingen worden gemodereerd voordat ze op de SodaStream-website worden gepubliceerd om te controleren of ze relevant zijn voor het product dat wordt beoordeeld en niet aanstootgevend of anderszins ongepast zijn om te publiceren. SodaStream behoudt zich het recht voor om beoordelingen niet te publiceren waarvan zij redelijkerwijs van mening is dat:

• godslastering of expliciet taalgebruik/materiaal bevatten.

• anderszins aanstootgevend, lasterlijk, smadelijk, intimiderend, beledigend, vulgair, gewelddadig, hatelijk, obsceen, politiek van aard of anderszins ongepast zijn, inclusief met betrekking tot ras, geslacht, seksualiteit, etniciteit of andere persoonlijke kenmerken.

• persoonlijk identificeerbare, privé- of vertrouwelijke informatie bevatten.

• spam, geautomatiseerd, nep, vals, misleidend of bedrieglijk zijn.

• zijn niet relevant voor het product dat wordt beoordeeld.

• repetitief zijn (bijvoorbeeld meerdere beoordelingen ingediend door dezelfde klant met betrekking tot dezelfde productaankoop).

• inbreuk maken op intellectuele eigendomsrechten (waaronder publiciteitsrechten).

• softwarevirussen en dergelijke bevatten; of

• niet mogen worden gepubliceerd vanwege wettelijke/regelgevende redenen.

SodaStream streeft ernaar om alle echte beoordelingen die aan dit beleid voldoen binnen 14 dagen na indiening op de SodaStream-website te publiceren. We kunnen uw recensie ook delen op onze sociale media en/of ander marketingmateriaal.

Als uw recensie niet op de SodaStream-website wordt gepubliceerd terwijl u denkt dat dit wel had moeten gebeuren, kunt u ons dit laten weten door een e-mail te sturen naar info@sodastream.be.